Ζυθοποιία
Συγκεντρωτικός πίνακας με πληροφορίες για τις μαγιές ζυθοποιίας | |
![]() |
Μαγιές ζυθοποιίας | ||
BrewMasters Ale Yeast | Ενεργή ξηρή ζύμη ιδανική για English Ale, IPA, Brut IPA, Stout και Porter. | |
Brewmasters USAle Yeast | Ενεργή ξηρή ζύμη ιδανική για American Ale, IPA, DIPA, Stout και Porter. | |
Brewmasters FruitAle Yeast | Ενεργή ξηρή ζύμη ιδανική για μπύρες με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα όπως saison, IPA, DIPA, Belgium style. | |
BrewMasters Lager Yeast | Ενεργή ξηρή ζύμη Saccharomyces cerevisiae για κλασσικές bottom-fermented μπύρες τύπου Lager. | |
BrewMasters Pilsner Style Yeast | Ενεργή ξηρή ζύμη Saccharomyces cerevisiae για κλασσικές bottom-fermented μπύρες τύπου Pilsner και Lager. | |
BrewMasters Wheat Beer Yeast | Ενεργή ξηρή ζύμη για κλασσικές top-fermented Γερμανικές μπύρες όπως η βαυαρική Weizenbier. | |
Brewmasters German classic W34/70 | Στέλεχος W34/70 από Weihenstephaner ιδανικό για κλασσικές ευρωπαϊκές μπύρες τύπου Lager. |
Θρεπτικά υλικά ζύμωσης | ||
Vitamon Cereviseae | Θρεπτικό υλικό ζύμωσης με όλα τα απαραίτητα συστατικά για τον πολλαπλασιασμό της μαγιάς (DAP, B1, ιχνοστοιχεία) που δρα ως booster. |
Διαύγαση - Σταθεροποίηση | ||
Brausol P | Διοξείδιο του πυριτίου για διαύγαση που μπορεί να προστεθεί είτε στο wort kettle που γίνεται ο βρασμός είτε στη δεξαμενή ωρίμανσης για γρήγορη καθίζηση της μαγιάς. | |
KiGel | Υψηλής ποιότητας silica gel για χημική και φυσική σταθεροποίηση (ακόμα και σε μπύρες που έχουν υποστεί πολύ γρήγορη ζύμωση ή προέρχονται από κακής ποιότητας βύνη). | |
PVPP (one way/regenerable) | Αδιάλυτο PVPP για απομάκρυνση φαινολικών συστατικών και των οξειδωτικών τους προϊόντων. |
Σταθεροποίηση αφρού | ||
AnGus | Προϊόν σε σκόνη που χρησιμοποιείται για την κατακρήμνιση του οξαλικού οξέος και των πρωτεϊνών στο ζυθογλεύκος και επομένως χρησιμεύει στην πρόληψη του gushing. | |
Sweetgum | Υγρό αραβικό κόμμι. | |
PuroCell | Βιολογικά πιστοποιημένα απενεργοποιημένα κύτταρα μαγιάς που συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του αφρού. |
Ένζυμα | ||
Beerzym Amyl HT | Θερμοάντοχη α-αμυλάση για αποδόμηση του αμύλου στη βύνη και σε επιπρόσθετες πρώτες ύλες όπως το ρύζι και το καλαμπόκι. | |
Enerzyme HT | Υγρή γλυκοαμυλάση από Aspergillus niger για αποδόμηση του υδρολυμένου αμύλου. | |
Beerzym PG | β-γλυκανάση για αποδόμηση της γλυκάνης στη βύνη. | |
Beerzym Penta | Μυκητιακή πεντοζανάση και β-γλυκανάση για την αποικοδόμηση της β-γλυκάνης και της πεντοζάνης στην παραγωγή βύνης και top fermented μπύρας. | |
Beerzym Hopflower | β-γλυκοσιδάση για απελευθέρωση αρωματικών ενώσεων από το λυκίσκο κατά το dry hopping. |
Προϊόν κατά της οξείδωσης | ||
Beerprotect | Προϊόν κατά της οξείδωσης με S02 και ασκορβικό οξύ για τη διατήρηση του δυναμικού του αρώματος. |
Φιλτάρισμα | ||
Kieselguhr | Γη διατόμων ως μέσο φιλτραρίσματος. Διατίθενται διαφορετικοί τύποι ανάλογα με την κοκκομετρία. | |
Dicalite Perlite | Περλίτης ως μέσο φιλτραρίσματος. Διατίθενται διαφορετικοί τύποι ανάλογα με την κοκκομετρία. | |
Cellufluxx | Βοηθήματα φιλτραρίσματος από κυτταρίνη, διαθέσιμα σε διάφορους βαθμούς λεπτότητας ανάλογα τις απαιτήσεις. |