Βιομηχανικες Πρωτες Υλες
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide

Οινοποιϊα-Ποτοποιϊα -Μικροζυθοποιϊα

Μαγιές οινοποιΐας
Saccharomyces cerevisiae var. bayanus Μία καθαρή δραστική ξηρή μαγιά κρασιού επιλεγμένη για τα μέτρια αρωματικά της χαρακτηριστικά. Συνιστάται για την παραγωγή λευκού και κόκκινου κρασιού, είναι επίσης κατάλληλη για την παραγωγή κρασιού με τη μέθοδο champenoise.
Αρωματικό στέλεχος Υ1301 Εύρωστο στέλεχος κατάλληλο για διαφόρους τύπους ζύμωσης, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις (πολύ διαυγής χυμός, χαμηλό pH). Το Y1301 έχει την ικανότητα να παράγει υψηλά επίπεδα εστέρων με άρωμα φρούτων (τροπικά φρούτα, άρωμα ανθέων), γεγονός που καθιστά το στέλεχος αυτό ιδανικό για την παραγωγή λευκών και ροζέ οίνων από ποικιλιακά ουδέτερα σταφύλια.
Oenoferm X-thiol Υβριδική μαγιά οινοποιίας με υψηλή δύναμη ζύμωσης και υψηλή αντοχή στην αλκοόλη, για έντονες αρωματικές θειόλες και για φρουτώδη και εξωτικά αρώματα. Κατάλληλη για λευκά και ροζέ κρασιά.
Oenoferm X-treme Yβριδική μαγιά ζύμωσης για X-treme αρωματικό προφίλ με πικάντικο και φρουτώδη χαρακτήρα. Κατάλληλη για λευκά και ροζέ κρασιά, άριστο για τις ποικιλίες Pinot, Chardonnay, Riesling και Sauvignon blanc.
Oenoferm Bouquet Μαγιά λευκής οινοποίησης για την ανάπτυξη και έμφαση φρέσκων, φρουτωδών αρωμάτων (φρούτων, cassis και γλυκές λουλουδάτες αρωματικές ουσίες). Παράγει υψηλή ποσότητα εστερών και συνεισφέρει στην ανάδειξη μεγάλης ποικιλίας αρωμάτων. Επιπρόσθετα πλεονεκτήματα σταθερή και κανονική ζύμωση.
OenoFerm LA-HOG Πρόσφατα αναπτυγμένη μαγιά οινοποιίας για παραγωγή κρασιών με χαμηλό αλκοολικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα μπορεί να επιτευχθεί μείωση αλκοόλης κατά 0,5-1% vol και αύξηση γλυκερόλης άνω των 15 g/L. new product
Oenoferm Bio και Oenoferm Be-Red Βιολογικές μαγιές οινοποιίας για λευκά και κόκκινα κρασιά αντίστοιχα.
Βελτιωτικά ζύμωσης
Vitamon CE Παροχή θρεπτικού υλικού για έντονα προ-διαυγασμένους μούστους. Υποβοήθηση της ζύμης για διεξαγωγή μη διακοπτόμενης ζύμωσης και χωρίς υπολείμματα σακχάρων του μούστου. Περιέχει DAP, θειαμίνη, απενεργοποιημένα κύτταρα μαγιάς και κυτταρίνη. Δοσολογία 30-50 g/HL.
Glutazym D Απενεργοποιημένα κύτταρα μαγιάς. Βελτιώνει τη ζύμωση με την απομάκρυνση των τοξικών λιπαρών οξέων τα οποία μπορούν να συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, αποτρέποντας τα σάκχαρα να μεταφερθούν μέσα στα κύτταρα της μαγιάς και να οδηγούν συνεπώς σε μία αργή ή ακινητοποιημένη ζύμωση. Δοσολογία 20-40 g/HL.
Μπετονίτης / Άνθρακας
SodiBent Supra Μπετονίτης νατρίου σε μορφή πούδρας.
NaCalit PORE-TEC Μπετονίτης νατρίου - ασβεστίου σε μορφή κόκκου.
Ca-Granulat Μπετονίτης ασβεστίου σε μορφή κόκκου.
FermoBent PORE-TEC Μπετονίτης σε μορφή κόκκου, για την επεξεργασία του γλεύκους, προστίθεται απευθείας κατά τη ζύμωση.
Granucol FA Επιλεκτικά δραστικός ενεργός άνθρακας σε μορφή pellets.
Akticol FA Εξαιρετικά δραστικός ενεργός άνθρακας σε μορφή πούδρας για αποχρωματισμό.
Most Rein PORE-TEC Μίγμα μπετονίτη – ενεργού άνθρακα, σε μορφή κόκκου, για την επεξεργασία του μούστου.
ΕΝΖΥΜΑ Σειράς Trenolin DF
  • Xωρίς συντηρητικά
  • Νon-GMO
  • Η παραγωγός εταιρεία Erbsloeh είναι μέλος της Association of Manufacturers and Formulators of Enzyme Products
  • DF: αποτελεί ακρωνύμιο του «Depsidase free». Δηλαδή όλα τα ένζυμα είναι ελεύθερα κινναμοϋλο εστεράσης. Η εστεράση αυτή συναντάται σχεδόν σε όλες τις πηκτινάσες, με περισσότερο ή λιγότερο έντονες παράπλευρες δραστικότητες. Λόγω της δραστικότητας των δεψιδασών τα κρασιά χάνουν τη φρεσκάδα τους και η γήρανσή τους ξεκινά πρόωρα. Η διάρκεια ζωής τους μειώνεται δραστικά καθώς το αρωματικό απόθεμα εξαντλείται πρόωρα
Trenolin Super Plus Πηκτινολυτικό ένζυμο στατικής απολάσπωσης, υψηλής δραστικότητας.
Trenolin Flot DF Ένζυμο επίπλευσης, υψηλής δραστικότητας, για την ταχύτερη δυνατή αποδόμηση πηκτίνης.
Trenolin Bouquet Plus Πρόσφατα αναπτυγμένη β-γλυκοσιδάση για αρωματική απελευθέρωση. Η καλή δραστικότητα της β-γλυκοσιδάσης σε υψηλές συγκεντρώσεις σακχάρων καθιστά δυνατή την εφαρμογή του ενζύμου ακόμα και πριν την αλκοολική ζύμωση. Ασημένιο μετάλλιο στην έκθεση InterVitis InterFructa Hortitechnica 2016. new product
Trenolin Rot DF Πηκτινολυτικό ένζυμο για την επεξεργασία σταφυλοπολτού και γλεύκους κόκκινων και ροζέ κρασιών. Η εφαρμογή επιτρέπει την απελευθέρωση των χρωστικών ουσιών και ως εκ τούτου μειώνεται ο χρόνος εκχύλισης.
Trenolin Filtro DF Ειδική πηκτινάση για διαύγαση και διήθηση, συγκεκριμένα για μούστο / εκθλιμμένες ρόγες με υψηλό περιεχόμενο κολλοειδών ουσιών και γλεύκος / μούστο υπερώριμων σταφυλιών.
Trenolin Thermo DF Eιδικά ανεπτυγμένη πηκτινάση για τη θερμοοινοποίηση και την εξαγωγή χυμού. Οι επιθυμητές παράπλευρες δραστικότητες του ενζύμου αυτού σπάνε ακόμα και τις «τριχοειδείς» περιοχές της πηκτίνης.
Trenolin Frio DF Πηκτινάση που δρα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Διαύγαση
Erbsloeh Mostgelatine Υγρή ζελατίνη για την επεξεργασία του μούστου για μείωση των πολυφαινολών και των κατεχινών.
ErbiGel Flot Ειδικά επιλεγμένη ζελατίνη επίπλευσης, περίπου 200 Bloom. Ειδική ζελατίνη για γρήγορη επίπλευση και δέσμευση των φαινολών.
LiquiGel Flot Υγρή ζελατίνη επίπλευσης.
ErbiGel Ζελατίνη 90-100 Bloom για μείωση πολυφαινολών και διαύγαση.
ErbiGel Liquid Υγρή ζελατίνη.
Klar-Sol 30 και Klar-Sol Super Αλκαλικό και όξινο διοξείδιο πυριτίου (αντίστοιχα) για διαύγαση / κολλάρισμα.
FloraClair Φυτοπρωτεΐνη προερχόμενη από μπιζέλι, μη γενετικά τροποποιημένο, ελεύθερη καζεΐνης και υπο-αλλεργική.
Erbsloeh PVPP Αδιάλυτη πολυβινυλοπολυπυρρολιδόνη – PVPP για τη μείωση των φαινολικών ουσιών και των προϊόντων οξείδωσης τους στον οίνο.
Τρυγική σταθεροποίηση
VinoStab Διάλυμα CMC για μακρόχρονη τρυγική σταθεροποίηση.
Metavin Προσεκτικά εστεροποιημένο μετατρυγικό οξύ για τρυγική σταθεροποίηση.
Bελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών
HydroGum Αραβικό κόμμι σε υγρή μορφή, έχει σταθεροποιητική επίδραση στο χρώμα και ενισχύει την αίσθηση των κρασιών στο στόμα.
Kupfat Θειικός χαλκός για εξάλειψη των ανεπιθύμητων θειούχων οσμών στο κρασί.
Ercofid Εξάλειψη όλων των ειδών θειούχων οσμών ή παρόμοιων ανεπιθύμητων οσμών.
Σειρά OakyVin Chips δρυός από Γαλλικά, Γερμανικά και Αμερικανικά δρύινα βαρέλια.
Σειρά Erbsloeh Tannins Οινολογικές ταννίνες.
Θείωση οίνων
Μεταμπισουλφίτ καλίου σε λευκή κρυσταλλική μορφή για θείωση του σταφυλοπολτού, γλεύκους και κρασιού και μικροβιολογική σταθεροποίηση.
LittoTabs Αναβράζοντα δισκία θείου για θείωση ακόμα και σε μικρού μεγέθους δοχεία.
Solution Sulfureuse P18 Υδατικό διάλυμα, όξινου θειώδους καλίου (KHSO3) για θείωση μούστου και κρασιού. Κάθε λίτρο περιέχει 180 g καθαρό SO2.
Μικροβιολογική σταθεροποίηση
Elco K 100 Ασκορβικό οξύ για προστασία κατά των οξειδώσεων και σταθεροποίηση της γεύσης και του αρωματικού μπουκέτου.
Citric Acid Κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται για διόρθωση της οξύτητας και ως σταθεροποιητικό – καθώς δεσμεύει τον σίδηρο.
Potassium Sorbate Σορβικό κάλιο, ως συντηρητικό – μυκητοκτόνο αλλά και για την αποτροπή έναρξης δευτερεύουσας ζύμωσης στη φιάλη.