
Επεξεργασία Χυμών και Φυτικών Ελαίων
Ένζυμα
Τα ένζυμα είναι τεχνολογικά βοηθήματα και όχι πρόσθετα τροφίμων. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα ένζυμα κατά την επεξεργασία των φρούτων, επιτυγχάνεται υψηλότερη απόδοση όγκου χυμού και ταυτόχρονα επιτυγχάνονται υψηλά πρότυπα ποιότητας. Κατά την επεξεργασία φρούτων χρησιμοποιούνται πηκτινάσες, αμυλάσες και πρωτεάσες. Η επεξεργασία λαχανικών απαιτεί επιπροσθέτως ημικυτταρινάσες.
Ένζυμα επεξεργασίας πολτού
Fructozym PRESS
Συμπυκνωμένη πηκτινάση για την επεξεργασία πολτού μήλου. Βελτιστοποίηση του όγκου και της ικανότητας πίεσης ενώ αποφεύγεται η απελευθέρωση κολλοειδών.
Vegazym O
Σύμπλεγμα ενζύμων για την παραγωγή φυτικών ελαίων (πχ ελαιόλαδο, έλαιο από αβοκάντο, ιπποφαές κλπ). Πιο συγκεκριμένα στο ελαιόλαδο, αυξάνει την απόδοσή του κατά 10-15% ειδικά από πιο άγουρες ελιές, διατηρεί τα φρέσκα αρώματα και αποφεύγονται οι οξειδώσεις.
Πηκτινολυτικά ένζυμα
Fructozym P6-L
Πηκτινάση για την παραγωγή χυμών φρούτων. Έχει καλή ανθεκτικότητα στα οξέα και επιπρόσθετη αξία λόγω της παράπλευρης δράσης της αραβινάσης.
Fructozym P6-ΧL
Συμπυκνωμένη πηκτινάση για την επεξεργασία φρούτων. Έχει καθολική εφαρμογή, όπου απαιτείται μόνο η δράση της πηκτινάσης.
Fructozym ΒΕ
Αποδόμηση πηκτίνης σε έγχρωμους χυμούς που περιέχουν κολλοειδή.
Fructozym EC COLOR
Πηκτινάση για ιδιαίτερη ένταση χρώματος στους χρωματιστούς χυμούς (όπως χυμός βύσσινο). Λόγω καθαρής δράσης πηκτινάσης, η ανθοκυάνη δεν καταστρέφεται από παράπλευρες δράσεις, έτσι μειώνεται η απώλεια του χρώματος. Συμβάλλει επομένως στη διατήρηση της έντασης των χρωστικών ουσιών κατά την παραγωγική επεξεργασία..
Fructozym COLOR
Μέγιστη απόδοση όγκου και σταθερότητα χρωστικών ουσιών σε χυμούς με έντονο χρώμα.
Fructozym NAR
Πηκτινάση για την αποπίκρανση του χυμού ροδιού.
Fructozym FLOW UF
Ειδικό ένζυμο για την επεξεργασία χυμών πλούσιων σε κολλοειδή. Αποδόμηση της πηκτίνης και αυξημένη διηθησιμότητα σε χυμό μήλου/ροδάκινου.
Fructozym UF
Ειδικό ένζυμο για την αποδόμηση πρωτεΐνης και κολλοειδών σε χυμό φρούτων. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του φιλτραρίσματος. Κατάλληλο για εξοπλισμό υπερδιήθησης - Ultra Filtration.
Αμυλάσες
Enerzyme HT
Γλυκοαμυλάση για αποδόμηση του υδρολυμένου αμύλου σε χυμό μήλου.
Enerzyme Crystal
Ειδική αμυλάση για πλήρη αποδόμηση του αμύλου.
Ιμβερτάσες
Invertase 20
Ένζυμο Ιμβερτάσης με ισχυρή δραστικότητα αποδόμησης της σακχαρόζης σε δεξτρόζη και φρουκτόζη.
Εσπεριδοειδή
Citrolase TS
Πηκτινάση για αυξημένη απόδοση όγκου κατά την εκπλύση πούλπας εσπεριδοειδών.
Citrolase NC
Πηκτινάση για εξαγωγή θολού χυμού από πούλπα.
Fructase Citrus Cloudy
Φυσικός παράγοντας θολερότητας – natural cloudifiers, για παραλαβή θολού χυμού από πούλπα. Πρέπει να συνδυάζεται με λυάση της πηκτίνης.
Fructase PL
Καθαρή λυάση της πηκτίνης.
Πλεονεκτήματα από τη χρήση φυσικών παραγόντων θολερότητας είναι:
Αύξηση του αποκτούμενου όγκου από 53 έως 62%
Αύξηση του ιξώδους και της σταθερότητας του θολώματος
Αυξημένη ικανότητα εξάτμισης
Δεν παρατηρείται κατακρήμνιση σωματιδίων ακόμη και μετά από μακρό χρόνο αποθήκευσης
Kονσερβοποιΐα
Fructozym FLOT
Ένζυμο πηκτινομεθυστεστεράσης για ενζυμικά υποστηριζόμενη διατήρησης της δομή των φρούτων – firming.
Διαύγαση - Κολλάρισμα
Blancobent UF
Λευκός μπετονίτης Na - Ca για εφαρμογή σε εξοπλισμό υπερδιήθησης.
Erbigel
Πρώτης τάξεως βρώσιμη ζελατίνη ζωικής προέλευσης 90-100 bloom. Χρησιμοποιείται για τη μείωση των πολυφαινολών.
FloraClair
Φυσική φυτοπρωτεΐνη για διαύγαση και ομογενοποίηση.
Klar-Sol 30
Αλκαλικό διοξείδιο του πυριτίου για διαύγαση / κολλάρισμα.
Klar-Sol Super
Όξινο διοξείδιο του πυριτίου για διαύγαση / κολλάρισμα.
Αkticol FA-UF
Χημικά ενεργός άνθρακας για αποχρωματισμό. Εφαρμόζεται σε εξοπλισμό υπερδιήθησης, υψηλά αποδοτικός, φυτικής προέλευσης (από ξύλο).
Αντιαφριστικός παράγοντας
Erbsloeh Schaum-ex F
Αποτρέπει τον ανεπιθύμητο σχηματισμό αφρού.
Μίγματα βιταμινών
Vitamin premixes for the fortification of fruit juices
από την εταιρεία SternVitamin.
SternVit BC 1% SD
β-καροτένιο σε μορφή σκόνης, υδατοδιαλυτό.
Σταθεροποιητές, Συντηρητικά, Μέσα οξίνισης και γλυκαντικά
Guar Gum
Κόμμι γκουάρ ( 3500 cps και 5000 cps ) Φυσικός πολυσακχαρίτης, χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής στους χυμούς και τα αναψυκτικά. Προέλευση Ινδία.
Hydrogum
Διάλυμα αραβικού κόμεος, προέλευση Γερμανία.
Potassium sorbate
Συντηρητικό, προέλευση Γερμανία.
Ascorbic acid
Αντιοξειδωτικό, προέλευση Γερμανία.
Citric acid
Μέσο οξίνισης για διόρθωση της οξύτητας, προέλευση Βέλγιο.
Stevia
Διατίθενται αρώματα που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις σας, όπως:
Χωρίς ζάχαρη
Καθαρή ετικέτα – E free
Φυσικά και Οργανικά αρώματα
Halal και Kosher
WONF κλπ