Προϊόντα για Οινοποιία-Ποτοποιία

Oenoferm® Bio

Πιστοποιημένη βιολογική μαγιά για βιολογικό ήσυχο και αφρώδη οίνο. Για κρασιά με επίκεντρο το terroir.

Oenoferm® Be-Red

Πιστοποιημένη βιολογική μαγιά ερυθρού οίνου για τη ζύμωση βαθύχρωμων και δομημένων κρασιών.

Oenoferm® Bouquet

Ζύμη λευκού οίνου για την ανάπτυξη ζωηρών και φρέσκων αρωμάτων φρούτων. Παράγει κρασιά με γεμάτο σώμα, λουλουδάτα, έντονα. Υποστηρίζοντας ένα οργανοληπτικό προφίλ τερπενίων και εστέρων, ταιριάζει απόλυτα με αρωματικές λευκές ποικιλίες, όπως Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Gewurztraminer, Riesling, Μοσχάτα και παρόμοια κρασιά. Προτείνεται επίσης για υψηλής στρεμματικής απόδοσης Σαββατιανό και Ροδίτη. Θερμοκρασία ζύμωσης μεταξύ 16oC και 20oC.

Oenoferm® B52

Bayanus που επιλέχθηκε στην περιοχή της Champagne σε Chardonnay για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ζύμωσης και την αντοχή του σε ακραίες συνθήκες οινοποίησης. Εξαιρετική επιλογή για την παραδοσιακή μέθοδο ζύμωσης σε φιάλη. Ως οίνος βάσης, σέβεται το terroir, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετική απόδοση σε σάκχαρα/αιθανόλη. Μπορεί να προστεθεί απευθείας και δεν χρειάζεται να ενυδατωθεί. Κατάλληλο και για επανεκκίνηση.

Oenoferm® Color

Δημιουργία γεμάτων ερυθρών οίνων με αρώματα κερασιού και νότες μπαχαρικών, ενώ παράλληλα προωθεί τον σχηματισμό ενός βαθύ και σταθερού χρώματος. Τα κρασιά που προκύπτουν είναι γεμάτα χαρακτήρα, στηριζόμενα σε ταννίνες, προσφέρουν καλές δυνατότητες παλαίωσης και εξαιρετικό σώμα. Προτείνεται για φρουτώδη στυλ Ξινόμαυρου και Αγιωργίτικου.

Oenoferm® Finesse

Μια εξαιρετική συμπεριφορά ζύμωσης δίνει στους λευκούς και ροζέ οίνους πολύ φρούτο και ακρίβεια. Σχηματίζοντας ελάχιστα θειώδη ή πτητική οξύτητα, αυτή η μαγιά αποκαλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα αρωμάτων και αναδεικνύει κομψά τόσο τις θειόλες όσο και τα τερπένια. Το στόμα χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή πληρότητα και διάρκεια. Προτείνεται για κομψά παραδείγματα Chardonnay, Μαλαγουζιάς, Ασύρτικου, Μοσχοφίλερου, Gewurztraminer και Μοσχάτου.

Oenoferm® Freddo

Ιδιαίτερα φρέσκα και φρουτώδη κρασιά λόγω της ζύμωσης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Δίνει έμφαση στα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας και στις ξεχωριστές νότες εσπεριδοειδών και πράσινων μήλων. Εξαιρετική επιλογή για να προσδώσετε φρεσκάδα σε κάθε λευκό ή ροζέ κρασί. Αυτή η ζύμη έχει λανθάνουσα φάση 2 ημερών.

Oenoferm® Icone

Παράγει ερυθρούς οίνους υψηλής ποιότητας που προορίζονται για παλαίωση και με σύνθετο άρωμα κόκκινων και σκούρων μούρων. Αυτό το στέλεχος εξασφαλίζει σωστή ζύμωση ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Η χαμηλή παραγωγή SO2 και η αυξημένη απελευθέρωση πολυσακχαριτών υποστηρίζουν πολύπλοκους, ισορροπημένους και ολοκληρωμένους οίνους με μεγάλο δυναμικό και χρώμα. Προτείνεται για premium οίνους σε μοντέρνο στυλ από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon Style, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο.

Oenoferm® Klosterneuburg

Οίνοι γεμάτοι σώμα με πικάντικα και πιπεράτα αρώματα. Προορίζεται για λευκά κρασιά υψηλής ποιότητας, με γεμάτο σώμα και παλαίωση. Πολύ ανθεκτικό στην όσμωση (ιδανικό για γλεύκος υψηλής πυκνότητας), αλλά απαιτεί συνεχή παροχή θρεπτικών συστατικών για την αποφυγή αναγωγής και για σωστή αποζύμωση. Εξαιρετική επιλογή για Premium Chardonnay και Ασύρτικο. Συνδυάζεται καλά με οίνους ζυμωμένους με Oenoferm® wild&pure.

Oenoferm® Rouge

Για ερυθρούς οίνους με άρωμα κόκκινων μούρων και κερασιών, με νότες cassis. Η έμφαση δίνεται στη διατήρηση του χρώματος. Ιδανικό για ελαφριά και διασκεδαστικά, πρώιμα στην αγορά στυλ και ελαφρά φρουτώδη Syrah και Grenache.

Oenoferm® Structure

Για ερυθρούς οίνους με γεμάτο σώμα και βαθύ χρώμα. Προτείνεται για premium παλαιάς σχολής Cabernet, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο.

Oenoferm® X-thiol

Ζύμη που συνδυάζει έντονη έκφραση αρωμάτων θειολών και εξαιρετική ικανότητα ζύμωσης. Έχοντας αρώματα εξωτικών φρούτων, cassis, γκρέιπφρουτ, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για λευκά Sauvignon Blanc τύπου Νέας Ζηλανδίας, Μαλαγουζιά με έμφαση στα εσπεριδοειδή και ροζέ τύπου Προβηγκίας.

Oenoferm® X-treme

Ζύμη ισχυρής ζύμωσης για μεταλλικά και φρουτώδη αρώματα. Είναι εξαιρετικά ισχυρή και ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες. Δίνεται έμφαση στην ορυκτότητα, με καλά ενσωματωμένα αρωματικά συστατικά. Εξαιρετικός συνδυασμός σε χαρμάνια με την Oenoferm® wild & pure. Κατάλληλο για επανεκκινήσεις και δύσκολες ζυμώσεις. Προτείνεται για Ασύρτικο, Σαββατιανό, Ροδίτη, Chardonnay. Θερμοκρασία ζύμωσης μεταξύ 10oC έως 18oC.

Oenoferm® wild & pure

Ένα μοναδικό στυλ κρασιού, που συνδυάζει αρώματα αυθόρμητης ζύμωσης με ασφάλεια. Συνδυασμός T. delbrückii με ένα νέο στέλεχος Saccharomyces. Προτείνεται για Premium Ασύρτικο, Σαββατιανό, Ροδίτη, Chardonnay, Riesling και ορισμένα στυλ Ξινόμαυρου.

VitaDrive®

Προστατεύει και διεγείρει τη μαγιά κατά την ενυδάτωση και αυξάνει την ικανότητα της μαγιάς για ζύμωση. Βελτιώνει την αντίσταση στο οσμωτικό σοκ και την ανοχή στην αλκοόλη, περιορίζει το σχηματισμό αναγωγής και μειώνει την απαίτηση σε SO2.
Δοσολογία: Κατά την ενυδάτωση της ζύμης, 1 kg VitaDrive® ανά 1 kg ζύμης.

VitaDrive® ProArom

Παρασκεύασμα πλούσιο σε γλουταθειόνη, το οποίο προστατεύει τη ζύμη από το στρες κατά τις φάσεις πολλαπλασιασμού και ζύμωσης. Οι οίνοι επωφελούνται από εκφραστικά αρώματα, τα οποία είναι σταθερά κατά την αποθήκευση και παρουσιάζουν στο μέγιστο βαθμό τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά. Προτείνεται για όλους τους οίνους που εστιάζουν στις θειόλες ή για οίνους μακράς παλαίωσης.
Δόση: 20 - 30 g/hL, Προσθήκη κατά την ενυδάτωση της μαγιάς.

VitaFerm® O

Το VitaFerm® O προάγει την αρωματική έκφραση των οίνων από ουδέτερες ποικιλίες αμπέλου, αλλά εμπλουτίζει επίσης την οσφρητική παλέτα των αρωματικών ποικιλιών αμπέλου (Sauvignon Blanc). Σε περίπτωση γλεύκους με έλλειψη αζώτου, η χρήση του VitaFerm® O πρέπει να συμπληρώνεται από ένα θρεπτικό πλούσιο σε ανόργανο άζωτο (Vitamon® CE, Vitamon® Liquid, Vitaferm Ultra).
Μέση δόση χρήσης: 20 έως 40 g/100L.

VitaFerm® Ultra

Το VitaFerm® Ultra είναι ένα σύμπλεγμα πολλαπλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από ανενεργή μαγιά (όπως αμινοξέα, λιπαρά οξέα, μέταλλα, στερόλες, βιταμίνες κ.λπ.) για την επιτυχή ζύμωση.
Σύσταση: ‘Σπαστή’ δοσολογία (3 φορές x 30 g/100 L), για τη βελτιστοποίηση της μεταβολικής απόδοσης (πρώτη δόση μετά την προσθήκη της ζύμης, άλλες δόσεις όχι αργότερα από τα 2/3 της ζύμωσης)
Μέγιστη δόση: 100 g/100 L.

PuroCell®

Κυτταρικά τοιχώματα ζύμης για την προσρόφηση ουσιών που παρεμποδίζουν τη ζύμωση. Είτε πρόκειται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων, βαρέα μέταλλα ή λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας που παράγονται από τις ζύμες, το PuroCell θα εγγυηθεί ένα καθαρό τέλος της ζύμωσης.
Δόση: 40 g/100 L.

Granucol® FA / Granucol® GE

Granulated Ενεργός άνθρακας φυτικής προέλευσης. Παρασκευάζονται από σκόνη ενεργού άνθρακα με αντίστοιχα διαφοροποιημένη εσωτερική επιφάνεια, άρα ειδική ικανότητα προσρόφησης. Το FA προσανατολίζεται στη μείωση των ταννινών και των πολυφαινολών και στην μείωση της υψηλής έντασης χρώματος, ενώ το GE στην προσρόφηση ανεπιθύμητης κακής γεύσης και κυρίως οσμής.
Συνιστώμενη δόση: Με βάση τη σοβαρότητα του εκάστοτε προβλήματος
- Granucol® FA 10 - 30g/hL.
- Granucol® GE 10 - 100g/hL.

CarboTec GE

Ένα καινοτόμο μείγμα άνθρακα με ενεργοποιημένο μπεντονίτη για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και των αρωμάτων που προκαλούνται από τη μούχλα και τη σήψη, ενώ παράλληλα σέβεται τα αρώματα του σταφυλιού.
Συνιστώμενη δόση: Με βάση τη σοβαρότητα του εκάστοτε προβλήματος. 50-250g/hL.

FermoBent® PORE-TEC

Εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο και εξαιρετικά αποτελεσματικός μπεντονίτης, ειδικά σχεδιασμένος για χρήση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, εξοικονομώντας χρόνο και περιορίζοντας τις απώλειες και τα απαραίτητα στάδια.

NaCalit® PORE-TEC

Granulated μπεντονίτης νατρίου-ασβεστίου υψηλής ποιότητας. Εύκολα διαβρεχόμενος και αιωρούμενος, λειτουργεί καλά ακόμη και με υψηλό pH.

Aktivit

Granulated μπεντονίτης ασβεστίου-νατρίου υψηλής ποιότητας. Υψηλή ικανότητα συμπίεσης οινολασπών, περιορίζοντας τις απώλειες, δίνοντας αποτελεσματική διαύγαση ακόμη και σε υψηλές τιμές pH.

SodiBent Supra

Καθαρός μπεντονίτης νατρίου, όταν ο περιορισμός της δόσης του μπεντονίτη είναι ο κύριος στόχος.


Η Erbslöh είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών και Παρασκευαστών Ενζυμικών Προϊόντων (Amfep).

  • Χωρίς συντηρητικά.
  • Νon-GMO.
  • DF σημαίνει Depsidase Free. Οι δεψιδάσες είναι ενζυμικές δραστηριότητες διάσπασης εστέρων - γνωστή είναι η κινναμοϋλ-εστεράση. Εμφανίζονται φυσικά σε όλα σχεδόν τα παρασκευάσματα πηκτινάσης ως περισσότερο ή λιγότερο ισχυρές παράπλευρες δραστηριότητες. Λόγω αυτών των ενζύμων, τα κρασιά χάνουν τη φρεσκάδα τους και αρχίζουν να παλαιώνουν πρόωρα. Η διάρκεια ζωής μειώνεται δραστικά, επειδή η «δεξαμενή» αρωμάτων εξαντλείται πρόωρα.

Trenolin® Mash

Πηκτινάση με δράση ß-γλυκοσιδάσης, που εξασφαλίζει επιταχυνόμενη εκχύλιση των σταφυλιών, μειωμένο χρόνο επαφής με το φλοιό, αυξημένα τυπικά ποικιλιακά χαρακτηριστικά και ποσοστό χυμού. Για λευκά με κρυοεκχύλιση.
Δόση: 1 - 4 mL/100 L ή 100 kg σταφυλιών.

Trenolin® FastFlow

Ικανό να απομακρύνει τα δύσκολα αποικοδομήσιμα κλάσματα πηκτίνης (τριχωτές περιοχές) μέσω της δραστικότητας της αραβινογαλακτάνης-II-υδρολάσης (AG-II-υδρολάση). Προτείνεται για όλες τις δύσκολες καταστάσεις (σταφύλια που έχουν υποστεί θερμική καταπόνηση κ.λπ.) και ποικιλίες, καθώς και για κρυοεκχύλιση στα ερυθρά. Πολύ αποτελεσματικό σε χαμηλές θερμοκρασίες 8 °C έως 10 °C. Βελτιώνει το φιλτράρισμα.
Δοσολογία: 3 - 10 mL/100 kg ή 100 L.

Trenolin® Filtro

Αποτελεσματικό ένζυμο διαύγασης και φιλτραρίσματος, ειδικά για γλεύκη και οίνους από σταφύλια με βοτρύτη ή παρόμοιους μύκητες.
Δόση: 10 - 20 mL/100 L.

Trenolin® Xtract

Για ερυθρούς οίνους υψηλής ποιότητας, όταν είναι επιθυμητή η μέγιστη εκχύλιση. Η εκχύλιση κατεχίνης και χρωστικών ουσιών είναι βέλτιστη.
Δόση: 1 - 5 mL/100 kg σταφυλιών.

Trenolin® Rouge

Για φρουτώδεις, μαλακούς και βαθύχρωμους ερυθρούς οίνους.
Δόση: 3 - 10 mL/100 kg σταφυλιών.

Trenolin® SurLies

Προάγει τη διάσπαση του κυτταρικού τοιχώματος κατά την παλαίωση με οινολάσπες, βελτιώνοντας την αίσθηση του στόματος και αυξάνοντας τον όγκο και την κρεμώδη υφή. Βοηθά στη σταθεροποίηση του κρασιού.
Δόση: 2 - 5 mL/100 L.

Trenolin® BouquetPLUS

Η δράση της β-γλυκοσιδάσης του Trenolin® BouquetPLUS μπορεί να εφαρμοστεί σε σταφυλομάζα, γλεύκος και κρασί. Λόγω της ανθεκτικής στη ζάχαρη δράσης της ß-γλυκοσιδάσης, το Trenolin® BouquetPLUS μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και πριν από την αλκοολική ζύμωση για την απελευθέρωση πρόδρομων αρωματικών ουσιών. Χρήσιμο όταν ο στόχος είναι η βελτιστοποιημένη αύξηση του φρούτου.
Δόση: 5 - 15 ml/100 L ή 100 kg σταφυλιών.

Trenolin® Rosé

Ένα πατενταρισμένο ένζυμο, ιδανικό για μειωμένη εκχύλιση χρώματος σε ροζέ οίνους, ακόμη και από σταφύλια πλούσια σε ανθοκυανίνες, θερμές συνθήκες συγκομιδής και υψηλές τιμές pH. Προτείνεται επίσης για οίνους Blanc de Noir και Blanc de Gris.
Δόση: 2 - 3 mL/100 L.

FloraClair®

Πρωτεΐνη μπιζελιού για διαύγαση, σταθεροποίηση και κολλάρισμα.
Δόση: 5 - 60 g/100 L.

e.PVPP

Δόση: έως 80 g/100 L.

ErbiGel®

Όξινη ζελατίνη για διαύγαση.
Δόση: 5 - 40 g/100 L.

ErbiGel® Flot

Ζελατίνη επίπλευσης με υψηλό βαθμό (200) Bloom, που εξασφαλίζει ταχεία δέσμευση των φαινολών και προκαλεί άμεσα ορατή κροκίδωση. Απευθύνεται επίσης σε ποικιλίες με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, αυξημένη περιεκτικότητα σε γλουκάνη βοτρύτη ή υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνες.
Δόση: 5 - 15 g/100 L.

KlarSol 30

Αλκαλική γη πυριτίου για διαύγαση και κολλάρισμα. Θα πρέπει να συνδυάζεται με προϊόντα των σειρών ErbiGel και LittoFresh για ακόμη ισχυρότερο αποτέλεσμα.
Δόση: 20 - 250 mL/100 L.

e.IsingClair

Ιχθυόκολλα, πολύ αποτελεσματική για όλα τα ποτά με υψηλή κολλοειδή θολερότητα. Η ανοχή του στις χαμηλές θερμοκρασίες κρασιού είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Το e.IsingClair αποδεικνύει επίσης την αξία του στο κολλάρισμα με λεπτότητα των κρασιών με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε τανίνες. Είναι πολύ καλό σε ένα τελικό στιλιζάρισμα χρώματος σε ερυθρούς οίνους.
Δοσολογία: 25 - 100 ml/100 L.

LittoFresh® Bright

Πρόληψη της οξείδωσης και της πικράδας, με μια φυσική εναλλακτική λύση του PVPP για το κολλάρισμα γλεύκους και οίνου. Το LittoFresh® Bright αποτελείται από αμιγώς φυσικές πρώτες ύλες και εξασφαλίζει φρέσκους, λαμπερούς οίνους.
Δόση: 10 - 80 g/100L.

LittoFresh® Origin

Φυτοπρωτεΐνη με ειδικές ιδιότητες κροκίδωσης και αυξημένη αντιδραστικότητα στις φαινόλες.
Δόση: 5 - 100 g/100 L.

VinoStab®

Υγρό CMC για μακροχρόνια τρυγική σταθεροποίηση (κάλιο).
Δόση: Έως 130 ml/100 L κρασιού (ανάλογα με το βαθμό υπερκορεσμού).

Metavin® Opti

Μετατρυγικό οξύ για τη τρυγική σταθεροποίηση (κάλιο και ασβέστιο), του οποίου το ιδιαίτερο πλεονέκτημα είναι η εξαιρετικά σταθερή εστεροποίηση, η οποία επιτυγχάνει καλύτερη προστασία από τη χρήση συμβατικών μετατρυγικών οξέων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και με επακόλουθη θερμή εμφιάλωση.
Δόση: Έως 10 g/100 L.

Kupfat

Θειικός χαλκός για την απομάκρυνση αναγωγών, ιδίως του υδρόθειου.
Δόση: 0,2 - 1 g/100 L. Το νόμιμο όριο της συνολικής συγκέντρωσης Cu πρέπει να τηρείται σε κάθε περίπτωση.

Ercofid

Ραγδαία αποτελεσματικό, Υγρό σκεύασμα με βάση τον κιτρικό χαλκό για την απομάκρυνση των δύσκολα αντιμετωπίσιμων αναγωγικών αρωμάτων, όπως υδρόθειο, δισουλφίδια, μερκαπτάνες ή θειοακετάτες.
Δοσολογία: 10-150ml/100L. Το νόμιμο όριο της συνολικής συγκέντρωσης Cu πρέπει να τηρείται σε όλες τις περιπτώσεις.

Σειρά e.bois

Τσιπς γαλλικής και αμερικανικής δρυός με διαφορετικά επίπεδα ψησίματος.

Σειρά Tannivin

Πλήρης σειρά οινολογικών ταννινών.

SweetGum®

Φυσικό αραβικό κόμμι από Acacia seyal, με εξαιρετική ικανότητα φιλτραρίσματος. Μειώνει την αντίληψη της στυπτικότητας και βελτιώνει την συνολική αίσθηση του στόματος. Το SweetGum® έχει πολύ καλές επιδόσεις στο φιλτράρισμα (μπορεί να φιλτραριστεί σε 0,45 μm).
Δόση: 50 - 200 ml/100 L.

Stabiverek

Υγρό αραβικό κόμμι, από Acacia verek. Μειώνει την απώλεια χρώματος στο κόκκινο κρασί και την αντίληψη της πικράδας και της στυπτικότητας. Χαμηλός αντίκτυπος στο φιλτράρισμα. Βελτιώνει τη σταθεροποίηση των κολλοειδών και της τρυγίας.
Δόση: 50 - 100 ml/100 L.

Μεταδιθειώδες κάλιο (μεταμπισουλφίτ)

Καθαρό μεταδιθειώδες κάλιο.

Διάλυμα sulfureuse P15

Διάλυμα διθειώδους καλίου. Εύκολο στη χρήση, ενώ παράλληλα αποφεύγεται η προσθήκη ιόντων αμμωνίου στο γλεύκος.

VinProtect

Ολοκληρωμένη προστασία με συνδυασμό μεταδιθειώδους καλίου, βιταμίνης C (L(+) ασκορβικό οξύ) και μιας οινολογικής τανίνης. Ιδανικό για όταν απαιτούνται αναγωγικές συνθήκες οινοποίησης, ενώ εξοικονομεί χρόνο από τη μέτρηση των διαφόρων συστατικών κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου οινοποίησης.
Συνιστώμενη δόση: 10-20g/100L. Το νόμιμο όριο της συνολικής συγκέντρωσης SO2 πρέπει να τηρείται σε κάθε περίπτωση.

Ασκορβικό οξύ

Ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας για την προστασία από την οξείδωση και τη σταθεροποίηση της γεύσης και του αρώματος.

Κιτρικό οξύ

Χρησιμοποιείται για την αύξηση της οξύτητας. Αποτρέπει επίσης το θόλωμα σιδήρου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τις εργασίες καθαρισμού για να εξασφαλίσει την εξουδετέρωση των αλκαλικών διαλυμάτων.

Σορβικό κάλιο

Συντηρητικό. Εμποδίζει επαναζυμώσεις, όταν υπάρχουν υπολειμματικά σάκχαρα.
Δόση: Έως 27 g/100 L. Συνδυάζεται πάντα με επαρκή ποσότητα ελεύθερου SO2.

Cellufluxx

Βοήθημα φιλτραρίσματος από κυτταρίνη σε διάφορους βαθμούς κοκκομετρίας ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ποιοτική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση του kieselguhr.

Oenoferm® C2

Η Oenoferm® C2 είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη μαγιά, ιδανική για υποστρώματα με βάση τα φρούτα, τα σταφύλια και το άμυλο. Εξαιρετική ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Υψηλή αντοχή στην αλκοόλη (16% vol). Καθαρό προφίλ.

Spiriferm

Γενική ζύμη απόσταξης.

Spiriferm Arom

Βέλτιστη ανάπτυξη αρωμάτων. Για την παραγωγή έντονα αρωματικών αποσταγμάτων από κίτρινα πυρηνόκαρπα, σταφύλια και πυρηνόκαρπα. Μπορεί να παράγει 15% vol και περισσότερο.

Spiriferm Classic

Για καθαρή, ταχεία ζύμωση διαφόρων χυμών και γλεύκους. Προτείνεται για πυρηνόκαρπα, κεράσια, σιτηρά και μελάσες.

Vitamon® Combi

Βασικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών για ασφαλή ζύμωση.
Δόση: 30 - 50 g/100 L.

VitaFerm® Ultra

Το VitaFerm® είναι ένα σύμπλεγμα πολλαπλών θρεπτικών συστατικών για δύσκολες περιπτώσεις. Περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από ανενεργή ζύμη (όπως αμινοξέα, λιπαρά οξέα, μέταλλα, στερόλες, βιταμίνες κ.λπ.) για επιτυχή ζύμωση.
Σύσταση: ‘Σπαστή’ δοσολογία (3 φορές x 30 g/100 L), για τη βελτιστοποίηση της μεταβολικής απόδοσης (πρώτη δόση μετά την προσθήκη της ζύμης, άλλες δόσεις όχι αργότερα από τα 2/3 της ζύμωσης)
Μέγιστη δόση: 100 g/100 L.

Distizym® FM

Ένα ειδικό ένζυμο που συνδυάζει τη διάσπαση των φρούτων και την εξαιρετικά χαμηλή απελευθέρωση μεθανόλης.
Δόση: 20-40 ml/100 kg πολτού.

Trenolin® BouquetPLUS

Η δράση της ß-γλυκοσιδάσης του Trenolin® BouquetPLUS μπορεί να εφαρμοστεί σε πολτό, στο γλεύκος και στο τελικό ζυμωμένο προϊόν. Λόγω της ανθεκτικής στη ζάχαρη δραστικότητας της ß-γλυκοσιδάσης, το Trenolin® BouquetPLUS μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και πριν από την αλκοολική ζύμωση για την απελευθέρωση πρόδρομων αρωματικών ουσιών. Χρήσιμο όταν ο στόχος είναι η βελτιστοποιημένη αύξηση τoυ φρούτου.
Δόση: 5 - 15 ml/100 L ή 100 kg φρούτων.

e.AntiFoam

Αντιαφριστικό χωρίς άρωμα και οσμή.
Δόση: 2 - 80 ml/hL.

StabiMash

Παρασκεύασμα οξέος για την ορθή οξίνιση των πολτών απόσταξης.
Δόση: 1 - 3 L/hL πολτού.

Kupzit®

Παρασκεύασμα κιτρικού χαλκού για την διόρθωση της αναγωγής.
Δόση: 5 - 20 g/100 L, ανάλογα με τη σοβαρότητα του σφάλματος.

DistiPur®

Εναρμόνιση του μπουκέτου και της γεύσης. Μειώνει ή εξαλείφει τα περισσότερα γευστικά σφάλματα.
Δόση: 20 - 70 g/100 L.