Ειδικά προιόντα για επεξεργασία του αλεύρου

  • ROWELIT. Ρύθμιση οξύτητος με βάση ανόργανα άλατα για αμυλασικά στάρια. Αυξάνει το Falling Number μειώνει τη δράση της α-αμυλάσης. Βελτιώνει το αμυλογράφημα.
  • SECALIT 60, 81. Μίγμα οργανικών οξέων για ρύθμιση οξύτητας και βελτίωση των διογκωτικών ικανοτήτων του αλεύρου σικάλεως. Δεν επηρεάζει το ποσοστό τέφρας
  • EMCEsoft P10. Μίγμα κυστείνης 10% για βελτιστοποίηση της εκτατότητας του ζυμαριού
  • TopBake Don 002. Μίγμα γαλακτωματοποιητών, ενζύμων, ρυθμιστών οξύτητας για βελτίωση των αρτοποιητικών ιδιοτήτων σταριών που έχουν προσβληθεί από έντομα(Πεντατομίτης κ.λ.π.). Αυξάνει τον όγκο των αρτοσκευασμάτων.
  • BOOSTER extra. Μίγμα βελτιωτικού με Data Esters για σταντάρισμα του αλεύρου
  • newEMCEGluten Plus P. Ενισχυτικό γλουτένης. Εξισορροπεί μέχρι και 2,5% της περιεχόμενης πρωτεΐνης χωρίς να θυσιάσει την αρτοποιητική δύναμη του αλεύρου με προτεινόμενη προσθήκη 0,04-0,1% (400-1000ppm).
  • newEMCEbest WA Pure. Βελτιωτικό για την αύξηση της απορρόφησης του νερού. Δοσολογία : 0,2-1,0 % επί του αλεύρου
  • newPastazym Plus. Βελτιωτικό για ζυμαρικά και noodles από σκληρό, μαλακό ή συνδυασμό σιταριών. Σε περίπτωση έλλειψης Durum μπορείτε να πετύχετε την παρασκευή ζυμαρικών από συνδυασμό μαλακού/σκληρού σιτάριου με τις αυθεντικές "al dente" ιδιότητες

Οξειδωτικοί παράγοντες

  • DECOLOX. Υπεροξείδιο βενζολίου 27% για αποχρωματισμό του αλεύρου (απαγορεύεται η χρήση του στην Ε.Ε.). Δοσολογία: 5 – 30 gr / 100 kg αλεύρου ανάλογα με την επιθυμητή λαμπερότητα του αλεύρου.
  • SOYnovo VES. Ενζυμικά ενεργό σογιάλευρο με 40% περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη. Χρησιμοποιείται για τη λεύκανση της ψίχας του ψωμιού, σταθεροποίηση του ζυμαριού και ομοιόμορφη κατανομή των πόρων. Δοσολογία 0,1-0,5% επί αλεύρου.

Συντηρητικά

  • Σορβικό Κάλιο (Ε 202). Το σορβικό κάλιο χρησιμοποιείται ως συντηρητικό ευρέως φάσματος σε αρτοσκευάσματα πλην αυτών που διογκώνονται με μαγιά. Σύμφωνα με τον ΚΤΠ προστίθενται σε επίπεδα που δεν ξεπερνούν τα 2 g/kg αλεύρου.
  • Διοξικό Νάτριο (Ε262). Συντηρητικό / Ρυθμιστής οξύτητας. Σύμφωνα με τον ΚΤΠ προστίθεται στο αλεύρι σύμφωνα με την αρχή του Quantum satis.
  • Προπιονικό Ασβέστιο (Ε282). Συντηρητικό κατά της μούχλας και του βάκιλλου Bacillus mesentericus. Κατάλληλο για όλους τους τύπους αρτοσκευασμάτων που διογκώνονται και με μαγιά. Σύμφωνα με τον ΚΤΠ προστίθεται στο αλεύρι σε ποσοστό 0,1-0,2 %.